Jokainen on tanssin ja liikkeen arvoinen. Puhumattakaan kuinka paljon nautintoa musiikin rytmi ja sen mukana itsensä ilmaisu meille jokaiselle tuottaa! Varaa lasten omat tanssi- ja liikuntatunnit sarjapaketteina tai yksittäisinä kertoina.

Tasapaino, liike- ja kehonhallinta kehittyvät jo varhaisessa iässä. Heikko tasapaino ja liikehallinta tekevät liikkumisesta haastavaa ja epävarmaa. Tämän vuoksi suositusten mukaisesti lasten tulisikin liikkua vähintää kaksi tuntia päivässä. Joka päivä!

lapset tanssivat

Tää loikkis niin kuin kenguru!

Nuori Suomi ohjeistaakin vanhempia seuraavasti:

Alakouluikäisen ja sitä nuoremman tulisi liikkua joka päivä vähintään kahden tunnin ajan. Lasten liikunta voi koostua pitkin päivää tapahtuvasta toiminnasta. Mukaan luetaan kaikenlainen aktiivinen toiminta: varsinaisen urheilun lisäksi lapselle hyödyllistä ja hauskaa liikuntaa ovat pelit ja leikit, koulumatkat tai vaikkapa vanhempien auttaminen kotiaskareissa.

Aikuinen, olet lapsellesi liikkumisen malli. Kasvattajana teet tärkeää työtä. Pienen ihmisen elämäntavat heijastuvat hänen terveydentilaansa vuosikymmentenkin kuluttua. Muista siis ainakin kahden tunnin liikunta ja korkeintaan kahden tunnin ruutuaika. Joka päivä.