Aurinkoinen Minna

Aurinkoinen Minna

Olen liikkunut urheilullisen perheen ja suvun mukana pienestä pitäen. Jalkapallon aloitin aikoinaan ennen koulua ja lajin parissa on tullutkin vietettyä yhteensä yli 20 vuotta pelaten ja valmentaen. Pitkäaikainen harrastus on tuottanut kasan mitaleja Suomesta ja ulkomailta, mutta parasta on kuitenkin ollut joukkueen yhteen hiileen puhaltaminen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kilpaurheilu vaatii sitoutumista ja kaikkien tekijöidensä voimavarojen huomiointia, sillä ketju on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Tärkeintä on siis osata ottaa kaikki palikat huomioon, jotta ne ovat toisiaan täydentäviä. Jalkapallon lisäksi minulla on useiden vuosien kokemus jääkiekosta ja kuntonyrkkeilystä. Olinkin perustamassa Kokkolaan ensimmäistä tyttöjen jääkiekkojoukkuetta, sillä sitä ennen tytöt harjoittelivat poikien joukkueissa. Kokonaisvaltaisen harjoittelun tae on useampien lajien kokemus. Esimerkiksi jalkapalloilijan ja jääkiekkolijan tulisi lisäksi harjoitella koordinaatiota kehittävää aerobick-tyyppistä jumppaa tai tanssia, tasapainoa kehittävää liikuntaa esim.hiihtoa sekä räjähdysvoimaa ja kestävyyttä parantavaa juoksu- ja lihaskuntoharjoituksia.

Tanssiliikunta on myös aina ollut luonteva osa harjoitteluani, ja jossain vaiheessa intohimo vei ja pääpaino vaihtuikin tanssin puolelle. Moderni- ja nykytanssi opettivat uudenlaista sulavaa kehonhallintaa sekä itseni ja tunteideni ilmaisua tanssin muodossa. Uteliaisuuteni tanssin saralla kuljettikin minut karnevaalisamban ja aikuisbaletin opiskeluun. Karnevaalisambaa olen harrastanut noin 10 vuotta, joista viisi vuotta esiintyen ja opettaen mm. Suomen Sambakouluissa Samba el Gambo ja Samba Tropical. Aikuisbalettia opiskelin Oulun Ammattikorkeakoulun tanssiopettajien ohjauksessa intensiivisesti kolmen vuoden ajan. Baletin tekniikan harjoittelu on loistavaa ryhti- ja kehonhallintaharjoittelua ihan jokaiselle sekä vaatii uudenlaisten lihasryhmien kehittymistä koko vartalon kannatuksen mahdollistamiseksi. Karnevaalisamba puolestaan vaatii yhtä intensiivistä keskittymistä, mutta myös kykyä heittäytyä hetkeen ja rytmiin sekä antaa sisäisen auringon loistaa!

Kotoisin olen Kokkolasta, josta olen Oulun kautta aikanaan kulkeutunut Keminmaalle. Minulla on koulutus- ja työtausta henkilöstövalmentamisen ja johtamisen alalta, jonka lisäksi olen opiskellut mm. liikuntavalmentamista sekä käynyt erinäisiä ohjaajakoulutuksia. Olen työskennellyt henkilökohtaisena hyvinvointivalmentajana, kuntosalivalmentajana ja ravintovalmentajana lähes viisi vuotta yksityisten, erilaisten yhteisöjen ja yrityksien kanssa niin lyhyissä kuin pitkissäkin projekteissa. Koulutuksen tähän ammattiini olen ammentanut Personal Trainer ja Ravintovalmentajan erikoistumisopinnoista sekä syventävistä opinnoista alalle. Tällä hetkellä syvennän tietotaitoani mentaalivalmennuksen saralla NLPT-opinnoilla sekä pureskellen ravinnon kysymyksiä Ravitsemustieteen perusopintojen parissa.

Nyt sinulla onkin loistava mahdollisuus liittyä kanssani talkoisiin terveiden elämäntapojen puolesta! Hyvässä kunnossa pysyminen ei ole mikään itsestäänselvyys vaan vaatii jokapäiväisiä valintoja. Kukaan ei ole kuitenkaan sanonut, että sen tulisi olla kivinen tie vaan siitä voi vähitellen oppia nauttimaan. Olen todella motivoitunut ja tietoinen käymistäsi taisteluista paremman kehonkoostumuksen vuoksi. Määrätietoisella työllä se onnistuu! minna-ihanus-mi-background

Ohjaajana olen aurinkoisen kannustava ja samalla määrätietoisen vaativa. Mielestäni hauskanpitoa ja kuria on oltava sopivassa suhteessa tulosten saavuttamiseksi ja ennen kaikkea positiivisen energian levittämiseksi kanssatreenaajiin.

Eiköhän tämä riitä minusta! Nyt haluaisin kuulla sinun tavoitteistasi! :)

Yhdessä teemme sen mahdolliseksi! :)

Minna Ihanus

Hyvinvointivalmentaja
Kuntosalivalmentaja

Personal Trainer
Ravintovalmentaja

NLPT II

koulutettu PT by T4YT4Y-RavintovalmentajaT4Y_kuntosalivalm.logo